Fødselsdage

Seneste var U’s etårs fødselsdag d. 13. oktober. Den faldt på en søndag. Søndag er vores første hverdag i ugen. U havde været syg op til dagen med influenza, så udgangspunktet var en mat fødselar og et par forældre i søvnunderskud. Det generelle energiniveau var lavt, og ingen af os orkede gæster. Tilføjet dette må jeg ærligt indrømme, at min motivation for at stable den store fejring på benene, når hovedpersonen giver en fis for flag, fest og fløjtende familiemedlemmer, er pretty lav. Men da U jo ikke er enebarn, og da L og M er store nok til at vide, hvordan fødselsdagskonceptet normalt tager sig ud, var en total ignorering af mærkedagen ikke mulig. Så jeg forsømte de sorte render under øjnene og hev flag og servietter op af plastikboksen med fødselsdagspynt klokken halv elleve om aftenen den tolvte oktober. I køleskabet stod den lagkage, som L og jeg havde bagt tidligere, da Janus og drengene var i poolen. Og gaverne var U selv med ude at købe på dagen inden L, M og Janus kom hjem fra henholdsvis skole og arbejde. U gjorde store øjne, da vi alle fire om eftermiddagen istemte fødselsdagssangen med instrumenterne, og han rakte begejstret ud efter min telefon, da jeg filmede ham. Han spiste lagkage, som om han aldrig havde gjort andet, og han var mere optaget af prismærket omkring legetøjsbilen end den og de andre gaver, som L og M skiftedes til at hive frem fra plasticposerne. Vi havde en dejlig eftermiddag. Nær og hyggelig på den der hverdagsagtige-fødselsdagsmåde.

IMG_0234Anderledes gik det til, da L og M fejrede deres fødselsdage. L er født i juni. Sidste år inviterede hun pigerne fra sin klasse hjem til os et par timer en fredag eftermiddag. Til krea-aktiviteter, stopdans og fri leg. En sjov fødselsdagsfest med hendes søde klassekammerater. Men i år skulle det være anderledes, mente hun. Juni måned i en glohed ørken betyder, at festen skal holdes indenfor medmindre, man hopper i en pool. L valgte poolen. Jeg måtte undersøge, hvordan vi kunne booke en af community’ets udendørs svømmebassiner, og hvilken underholdning, vi kunne tilbyde i sådanne rammer. På kontoret i vores lokale The Market skulle jeg blot udfylde en form og indbetale et depositum, og så var poolen vores et par timer en fredag sidst i juni. Normalt vil jeg helst selv stå for at arrangere og dirigere et par lege, men det virkede ganske uoverskueligt, da vi udover tolv 8-årige piger og deres forældre også havde M og U at tænke på. Derfor gjorde vi som mange andre hernede. Vi lejede en stor oppustelig forhindringsbane, som uden indblanding fra vores side underholdte fødselar og gæster de par timer, festen varede.

IMG_9231

Vi var lidt utjekkede med indkøb samme formiddag, som L’s fest skulle holdes og oppyntning af poolområdet minutter før den første klassekammerat stod i badetøj og med dykkerbriller i panden. Livredderen bad om at se den formular, jeg havde udfyldt på kontoret i The Market, og det skulle han selvfølgelig have lov til. Sirligt havde jeg hængt den op med en magnet på tavlen i køkkenet et par uger forinden. Men midt i utjekketheden var den som sunket i jorden. Væk. Livredderen var tydeligvis ikke tilfreds, så jeg var nødt til at pause ballonoppustningen og tagen imod flere gæster for at løbe hjem og splitte køkkenet ad. Trods stor ihærdighed måtte jeg ti minutter senere skuffe livredderen. Ingen formular. Han lignede én der kunne finde på at lukke festen, så jeg satte ind med min allersødeste sweet talk. Forsikrede at poolen var booket og lovede at tale med security, hvis de kom og skabte sig. Det hjalp. Det skulle det jo gøre, for nu hang alle ballonerne på søjlerne ved poolens festlokale, og den tolvte pige havde smidt håndklædet på jorden og var hoppet i klorbaljen. Heldigvis havde L ikke lagt mærke til noget. Voksenstress er bare for voksne. Hun kurede og hvinede, klatrede og dykkede. Tilgengæld så hun og hendes veninder godt, da jeg klodset kom til at give dem langefingeren ved nedtællingen af de små hurra’er lige inden kagespisning.

IMG_9861

Jeg undskyldte mange gange, men de fnisede heldigvis bare og jeg lovede mig selv at til næste børnefødselsdag, ville jeg stramme op.

Og jeg havde rig mulighed for at følge op på mit løfte, da M ønskede sig samme fødselsdagsfejring med drengene fra sin klasse. Det gik som en premiere gør efter en tvivlsom forpremiere – rigtig godt!

IMG_9735

IMG_9729

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s