Farvel 2020

Årsskifte. Mulighed for at lufte ud og lukke frisk luft ind. Af med den gamle ham, så en ny kan se dagens lys. Se tilbage og kigge fremad. Samtidig. En fin mulighed for at reflektere og blive klogere. På sig selv og fremtiden. 2020 var jo et yderst skelsættende år for alle. Pandemien med COVID-19 realiseredes og verden forandrede sig. Måske for altid. I hvert fald for lang tid og nok til at det føles som ny normal hverdag at arbejde og undervises hjemmefra, købe ind online, gå med mundbind, hilse uden fysisk kontakt og testes ved COVID-19 lignende symptomer. Et år med utrolige oplevelser, som vi ellers kun kender fra bøger og film. Et år jeg glæder mig over, at vi nu kan ligge bag os. Forhåbentlig er det værste overstået. Jeg løfter blikket op og fremad og hilser 2021 velkommen, som bl.a. lover frigivelsen af vaccinerne inden for de første par måneder.

På sidste dag og aften af 2020 havde vi inviteret vores engelske naboer og svensk/belgiske venner med børn over. Familierne kender hinanden fra tidligere arrangementer hos os og med corona i baghovedet ville vi kun feste med dem, som vi allerede ses med til hverdag. Arbejdet med at tilberede nytårsmenuen delte vi ud mellem os – et genialt koncept, hvis jeg selv skal sige det – på den måde var det ikke uoverskueligt at invitere og lægge hus til festen. Trods vi lige havde haft besøg nordfra og fuld fart på med festlige juledage, følte jeg et stort overskud til at gøre mig umage med at finde på en lækker menu og tænke over borddækning og oppyntning. L og M glædede sig. Det gjorde vi alle. De var især begejstrede over, at de skulle drikke sodavand og være længe oppe. Men også at den ene familie (dem der ikke er vores naboer) skulle overnatte hos os. L hjalp med at tegne raketter på vinduerne og folde servietter. M pustede balloner op og afprøvede diverse truthorn. Privat fyrværkeri er forbudt i UAE, så jeg havde forberedt nogle små konfetti-bomber, som børnene selv kunne affyre. Med en halv ballon på en toiletrulle kunne de let skyde farverige papirstumper rundt i stuen. Vi dyppede vinglas i fortyndet frugtfarve og sukker. Trak skumfiduser og vingummebjørne på træpinde. Skrubbede kartofler og skyllede salater. Skar, hakkede, rørte og smurte. Køkkenet summede af aktivitet og alle hjalp til. Timerne gik og forventningen steg. Da vi holdt pause var det for at bade, tage festtøj på og sætte hår. Jeg sank den sidste tår af min dobbeltespresso, da dørklokken lød højt og familierne myldrede ind. I strutskørt, vest eller nytårshat. Børnene fandt med det samme de små konfetti-bomber og pyntede dem med stjerner, før de jagtede hinanden rundt i stuen under stort ståhej. Lækre velkomstdrinks og fingermadder samlede de voksne om havebordet i snak om stort og småt.

Festen var i gang. Børnene i alderen 1 – 9 år legede frit på kryds og tværs. De kender hinanden rigtig godt og var sammen hele eftermiddagen og aftenen uden større konflikter. De yngste puttede vi til sædvanlig tid, imens de ældre børn så en tegnefilm og spiste popkorn. Derefter udløste Gæt og Grimmasser med sætninger om dyr, der gjorde sjove ting mavekramper hos både store og små. De voksnes Ticket to Ride trak ud, da yngste festdeltager vågnede et par gange med korte mellemrum ovenpå. Og i Risk Junior var der undervejs blandt børnene flere gange diskussioner om, hvem der havde slået hvad med terningen.

Det faktum, at det efterhånden var blevet sent, var en del af forklaringen, men med stadig en time til klokken slog tolv, løste vi op for stemningen ved at sætte dansemusik på. Derefter lidt natmad og så blev det endelig tid til at se fyrværkeri på Burj Khalifa i fjernsynet og tage afsæt i den turkise IKEA-sofa for at springe ind i det nye år. 2021! Sidstnævnte adfærd kendte vores gæster ikke, men de udtrykte stor begejstring for traditionen og fulgte selvfølgelig trop.

Det var en skøn nytårsfest, og en god afslutning på et surrealistisk år. ”En RIGTIG fest”, som L tilfreds konstaterede, lige inden jeg kærligt trak dynen op til hendes hage og hviskede: “Godt nytår”.  

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s