Om Dubai

Dubai – en ørkenstat – en emirat i Mellemøsten – en by med ekstremer – vores næste hjem.

Dubai er et af de syv emirater der udgør de Forenede Arabiske Emirater (UAE) samt hovedbyen i emiratet af samme navn. Dubai er det næststørste af emiraterne efter Abu Dhabi. Det ligger sydvest for emiratet Sharjah og nordøst for emiratet Abu Dhabi.

Dubai emiratens størrelse ligger midt imellem Sjælland og Fyn og der bor ca. 2,1 mill mennesker. Dubai er meget international, da kun 20% af befolkning har UAE statsborgerskab.

Dubai er regeret af sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som samtidigt er vicepræsident i UAE. På tur rundt i Dubai kan man se mange portrætter af ham og hans far. Det er disse to herrer, der tilskrives at have den vision, der i dag har skabt og stadig skaber Dubai, som international metropol.

I Dubai findes talrige eksempler på, at man vil skabe og skaber noget stort. Verdens højeste bygning Burj Al Khalifa ligger her. Verdens eneste 7-stjernet hotel Burj Al Arab ligger her. Verdens største kunstige ø, Palmen. Man er ved at bygge, hvad der skal være verdens største lufthavn, Al Maktoum International Airport, og når den engang er færdig, skal den hedde intet mindre end World Central.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s