Turistguide

Her er et skriv med nogle bud på, hvad der er spændende at opleve, når I besøger Dubai. Om sommeren er Ørkenstaten hed og fugtig. Det er uudholdeligt at opholde sig udenfor medmindre man ligger i blød i en pool. Fra november til marts er vejret som en god dansk sommer og derfor det bedste tidspunkt at besøge Dubai på. Dubai er både for kærestepar som vil forkæles med luksus, glitter og glimmer og familier som vil opleve et kulturelt meget anderledes – men rent og civiliseret – land.

Burj Khalifa (www.burjkhalifa.ae/en)

IMG_4049P1000413

Verdens højeste bygning (828 meter) ligger i downtown Dubai lige ved siden af Dubai Mall og Dubai Fountain. Man kan komme op på udsigtsplatform på 124. etage – 452 meter oppe. Derudover kan man tilkøbe forskellige ekstra pakker og dermed besøge mellem 125. og 148. etage.

Udsigten fra Burj Khalifa er fantastisk – usammenlignelig! Husk dog at tjekke vejret/sigtbarheden inden opstigning. Selvom de fleste associerer Dubai med sol og skyfri himmel er her faktisk ofte støv i luften, som slører udsigten. De billigste billetter købes over nettet. Book i god tid.

Dubai Mall (www.thedubaimall.com)

P1000491P1000657

Verdens største shopping center ligger selvfølgelig i Dubai nærmere betegnet downtown Dubai. Alt kan mere eller mindre købes i dette center. Hvis man ikke gider shoppe, så er der mulighed for at stå på skøjter på Dubai Ice Rink, se fisk i Dubai Aquarium and Underwater Zoopark, prøve at være pilot på verdens største fly, Airbus 380, gå en tur igennem centerets svar på de gamle souks eller f.eks. besøge den franske delikatesseafdeling, hvor der også er et mindre legeland.

På LG-niveauet ligger en lækker dadelbutik, Bateel, og de er gavmilde med smagsprøver. I butikken findes alle sorter af dadler med og uden forskelligt fyld, og her kan man få souvenirs med hjem. Prøv det!

Skøjtebanen: http://www.dubaiicerink.com

Aquarium: http://www.thedubaiaquarium.com

Airbus 380: http://www.emiratesa380experience.com

Dubai Fountain (www.thedubaimall.com/en/entertain/thedubaifountain.aspx)

P1000602P1000650

Dubai Fountain er et kæmpe springvand, der ligger mellem Dubai Mall og Burj Khalifa. Springvandet har faste tidspunkter, hvor det optræder – på Dubai’sk vis – med musik, lys og farver.

Prøv en middag på en af de mange restauranter efter mørkets frembrud og lad jer underholde af springvandet imens maden nydes. Restaurant Siraj i Souk Al Bahar over for Dubai Mall serverer Emirati Cuisine. Den libanesiske restaurant, Kareem Beirut serverer lækker mad til gode priser.

Mall of the Emirates

I Dubai er det meget almindeligt at tilbringe en hel dag i et mall. Fredag efter bønnen er de lokales foretrukne mall-dag. Mall of the Emirates er anden størst efter Dubai Mall og foruden 500 forretninger er der også biografer, store legelande, restauranter og caféer.

I Mall of the Emirates finder du Ski Dubai – et indendørs snelandskab med skibakke. Her er flere forskellige løjper, lifte, snowboardområde og mulighed for at kælke. Tøj og udstyr kan lejes på stedet.

Dubai Museum (http://www.dubaiculture.gov.ae/en/Live-Our-Heritage/Pages/Dubai-Museum-and-Al-Fahidi-Fort.aspx)

IMG_2727 DSC_0505

Dubai museum ligger i Al Fahidi Fort, som er fra 1799 og dermed den ældste bygning i Dubai. Før i tiden var fortet beboet af byens herskere og senere havde det funktion som fængsel, inden det blev museum. Nu træder man ind i en lille gård med kanoner, simple træbåde til fiskeri og huse bygget af palmetræer. Når man ikke kan udholde varmen mere, kan man tage en nedadgående spiral-sti til kælderen og se resten af museet. Her gemmer sig mange spændende rum med voksfigurer, lyseffekter og historiske billeder. Det er souken, livet hjemme, i moskeen, ved havet eller i ørkenen, som man får indblik i.

Hvis du er vild med historie, så er det her museum et besøg værd. Tag dine børn med, de vil også synes, at det er spændende.

I Al Fahidi Historical Neighbourhood – også kaldet Bastakiya – er kontrasten til de moderne højhuse i Marinaen eller Business Bay stor. Her er historiske bygninger og sites. Små gallerier og museer. Du kan smage kamelkød på Local House Restaurant eller tage en abra over på den anden side af Creek’en til souks’ne.

Souk’en

P1000785

Du kan finde en lille overdækket souk i Al Fahidi Historical Neighbourhood – her er det blandede varer som tekstiler, krydderier og souvenirs. Men du kan også krydse Dubai Creek og gå efter en specifik vare i f.eks. Spice Souk eller Gold Souk. Husk kontanter og tålmodighed til at prutte om prisen. Når du nu er i området, kan du evt. besøge Heritage House som er et eksempel på en traditionelt bolig fra 1900-tallet eller Al Ahmadiya School – Dubais første skole.

Antique Museum (http://www.fakihonline.com)

IMG_3134 IMG_3146

Hvis du kom tomhændet fra souk’en og gerne vil købe souvenirs, så er det her stedet at tage hen. Det ligger godt gemt i et industriområde, og du skal sætte et par timer af til besøget. Til gengæld støtter du firmaets arbejde med velgørenhed og undgår at betale overpris på souvenirs.

Du kan f.eks. købe tørklæder, kameler (figurer, ikke de levende), små arabiske glaslamper osv.

Burj Al Arab

P1010031

Verdens eneste syvstjernede hotel ligger i Dubai. Bygningen er inspireret af sejlene på de gamle dhows (dhows blev oprindeligt brugt til at fiske og dykke efter perler fra) og kan ses mange steder i byen, da den tårner sig op fra en lille kunstig ø i vandet.

Hvis du er typen, som ikke ved, hvad du skal bruge dine penge på, så spis en middag eller drik en kop the i en af hotellets restauranter. Det skulle være vildt!

Du kan også pakke strandtøjet og tage på Umm Suqeim Beach – en offentlig strand – som ligger lige ved siden af “Sejlet”. Tag dertil midt på ugen – i weekenden myldrer det med turister.

Jumierah Mosque (http://www.cultures.ae/index.php/ouractivities/jumeirah-mosque-visit)

IMG_2666IMG_2692

Jumierah moske er en del af projektet ”Open doors, open minds” og den eneste moske i Dubai, som ikke-muslimer kan komme ind og se. Man kan besøge den ved at møde op til et foredrag om emirati kultur og islam. Foredraget holdes seks dage om ugen (fredag lukket) kl. 10.00 om formiddagen. Børn er velkomne, men hvis de bliver urolige, kan de opholde sig i et tilstødende lokale eller gå ud. Besøget varer lidt over en time og koster 10 AED pr. person (børn under 12 år gratis).

Husk at skuldre og knæ skal være tildækket samt tørklæde om håret på kvinder (bliver udleveret, hvis man har brug for det).

Sheik Mohammed Center of Culture Understanding (http://www.cultures.ae)

P1000748 (1)

Centeret har til formål at oplyse de mange expats og turister i UAE om det oprindelige folks kultur og traditioner. Det ligger i hjertet af det historiske område Al Fahidi District in Bur Dubai, hvor man også finder de ældste oprindelige bygninger, souks’ne og Dubai Museum.

Her kan man booke forskellige foredrag og guidede ture. Det var Sheik Mohammed Center of Culture Understanding, som arrangerede foredraget i Jumierah Mosque.

Grand Mosque – i Abu Dhabi (http://www.szgmc.ae)

IMG_2760DSC_0522

Den helt fantastisk smukke Sheikh Zayed Moske ligger i Abu Dhabi – ca. halvanden times kørsel fra Dubai.

Moskeen blev bygget fra 1996-2007 og er den største i UAE. Dens design er inspireret af andre moskeer verden over. Ved Eid-bønner kan der være op til 40.000 besøgene.

Husk at tjekke kameraets batteri – det er svært at lade være med at tage billeder af den store smukke bygning – både ude og inde. En stor oplevelse venter jer!

Bab al Shams Desert resort & Spa (http://www.meydanhotels.com/babalshams/)

Det her hotel er beliggende i ørkenen, og det skulle efter sigende være et fantastisk sted at tage hen, hvis man gerne vil slippe for Dubai’s store glasvinduer og sekssporede motorveje. Kamelridning i solnedgang og lækker arabisk buffet skulle være nogle af de begivenheder, man kan deltage i der. Vi har dog stadig oplevelsen til gode.

Aquaventure Waterpark

(https://www.atlantisthepalm.com/marine-water-park/aquaventure-waterpark)

IMG_2611P1010066

Aquaventure er et vandland og er netop blevet kåret som et af de fem bedste i verden af Tripadvisor. Alle aldre kan være med her. Til de små børn er der et område med rutsjebaner og andet, hvor de altid kan bunde. Til de voksne er der mange forskellige slags vandrutsjebaner – mere eller mindre skræmmende. F.eks. Leap of Faith som er en næsten lodret rutsjebane med et fald på syv etager. Der er også mulighed for at bade i havet, svømme med delfiner eller slappe af i oppustelige ringe med en tur på floden.

Aquaventure ligger ved hotel Atlantis for enden af Palm Jumeirah. Herfra er der god udsigt over havet og Dubai. På Atlantis er der muligheder for spaoplevelser, restauranter og et besøg i Lost Chambers (akvarium).

Ørkenen (http://www.arabiannightstours.com)

P1000933 IMG_3952

Ørkenen kan opleves på mange måder. Man kan flyve i luftballon, køre ATV’er, surfe på sandet, ride på kameler, grille og se solnedgangen.

Janus var sammen med et par af vores gæster på en tur med et selskab, hvor de red på kameler, surfede ned ad sandbankerne og kørte ATV’er. Han havde en super fed oplevelse.

Der er mange firmaer, som arrangerer forskellige turer, bl.a. Arabian Nights Tours, som jeg har hørt anbefalet. Det er også en fantastisk oplevelse at tage i ørkenen på egen hånd med tæpper, grill og leg i sandet.

Den menneskeskabte oasis – Al Qudra Lakes – er også et fint mål for en tur i ørkenen. Søerne appellerer til mange forskellige fuglearter, som kommer fra Europa og overvintre der. Vejene rundt om søerne bliver vedligeholdt, så en almindelig personbil kan køre rundt derude.

Brunch

Brunch i Dubai er mere end ”bare” en stor tallerken med røræg, cocktailpølser, bacon, frugt og kage. Det er en heldagsbegivenhed for hele familien/alle vennerne/kollegaerne el. lign. Mange hoteller og restauranter tilbyder fredagsbrunch med kæmpe tag-selv-buffet med mad fra alle verdenshjørner. Brunchen strækker sig over mange timer, og der er ofte underholdning til børnene i form af legerum, klovneshow, ansigtsmaling, hoppeborg el. lign.

Emirati Cuisine

En fredagsbrunch her i Dubai kan være en dyr affære. Hvis du i stedet vil opleve ægte Emirati Cuisine, så prøv en af de her to spisesteder: Al-Fanar Restaurant & Cafe eller Logma. Her serverer de krydrede ris- og kødretter, lækre khameer sandwiches, friske mocktails og de uimodståelige leqaimat med dadelsirup. Tjek menuerne ud på internettet, og se om der er noget I kan li´.

Derudover …

… har vi haft mange andre spændende oplevelser her i sandkassen. Det er ikke ”must see”, når man er en uge på ferie i Dubai, men er man her på et længere ophold eller har specifikke interesser indenfor f.eks. historie, adrenalinkick, børneaktiviteter m.m., så er det værd at tjekke ud: Dubais mange grønne parker, f.eks. Zabeel Park eller Creek Park, Al Quadra Bike track, HQ adventure, Sharjahs mange (og billige) museer, Little Explorers, Childrens City, Dolphinarium, Dubai Canal, Bounce, Green Planet, Butterfly Garden, Watercooled osv. Hvis du vil vide mere om nogle af disse aktiviteter/seværdigheder, så prøv google eller brug søgefunktionen her på bloggen.

Min kollega Morten og hans kæreste besøgte os i efterårsferien 2015, og Morten lavede efterfølgende denne video med klip fra deres ferie. Den giver et meget godt bud på, hvad der venter af sjove oplevelser hernede:

Dubai 2015

2 Comments Tilføj dine

  1. Henning Andersen siger:

    Hej,
    Rigtig fin side

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s